Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na babeczki o smaku pysznego ciacha :)
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 351
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 548
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 757
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 351
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 548
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 757
Składniki
Masło roztapiamy, herbatniki wrzucamy do woreczka i "zgniatamy" - ja użyłam tłuczka do kotletów :) Pokruszone herbatniki dodajemy do masła, mieszamy. Gotową masą wykładamy formę do mufinków lub babeczek, mocno dociskając ją do dna. Odkładamy na pół godziny do lodówki, żeby masło "zastygło", lub pieczemy w piekarniku 15 minut.
Gotowe babeczki smarujemy masą krówkową. Banany kroimy drobno, posypujemy nimi babeczki. Śmietanę ubijamy na bardzo gęstą, dodajemy cukier,jeszcze chwilę ubijamy. Babeczki wyciągamy z formy, wkładamy do papilotek. Śmietaną nadziewamy szprycę/rękaw i ozdabiamy górę babeczek. Posypujemy czekoladą.