Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na babeczki o smaku pysznego ciacha :)
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 134
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 344
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 69
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 195
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 134
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 344
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 69
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 195
Składniki
Masło roztapiamy, herbatniki wrzucamy do woreczka i "zgniatamy" - ja użyłam tłuczka do kotletów :) Pokruszone herbatniki dodajemy do masła, mieszamy. Gotową masą wykładamy formę do mufinków lub babeczek, mocno dociskając ją do dna. Odkładamy na pół godziny do lodówki, żeby masło "zastygło", lub pieczemy w piekarniku 15 minut.
Gotowe babeczki smarujemy masą krówkową. Banany kroimy drobno, posypujemy nimi babeczki. Śmietanę ubijamy na bardzo gęstą, dodajemy cukier,jeszcze chwilę ubijamy. Babeczki wyciągamy z formy, wkładamy do papilotek. Śmietaną nadziewamy szprycę/rękaw i ozdabiamy górę babeczek. Posypujemy czekoladą.