Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki bialo-czarne.

Babeczki bialo-czarne.

Autor:

Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 1423

Dodano:

Odsłon: 871

Szybkie babeczki dla niespodziewanych gości lub do kawki.

Składniki

  • jajka 4 szt.
  • maslo roztopione 100 gr.
  • cukier 5 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 lyżeczka
  • kakao 2 lyżki
  • mąka 6 lyżek
  • śmietana 12% 4 lyżki
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babeczki bialo-czarne.

Przygotowanie

  1. Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier i dalej ubijam aż do rozpuszczenia cukru. Następnie dodaję żółtka , roztopione masło, śmietanę i powoli wsypuję mąkę i dokładnie mieszam.

  2. Ciasto dzielę na dwie części. Do jednej dodaję kakao i mieszam. Ciasto wykładam do foremek do babeczek . Najpierw ciemne ciasto , a następnie białe. Piekę ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Babeczki powinny ładnie się zarumienić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń