Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie babeczki dla niespodziewanych gości lub do kawki.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier i dalej ubijam aż do rozpuszczenia cukru. Następnie dodaję żółtka , roztopione masło, śmietanę i powoli wsypuję mąkę i dokładnie mieszam.
Ciasto dzielę na dwie części. Do jednej dodaję kakao i mieszam. Ciasto wykładam do foremek do babeczek . Najpierw ciemne ciasto , a następnie białe. Piekę ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Babeczki powinny ładnie się zarumienić.