Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak człowiek sam siedzi w domu to kota dostaje, a ja wymyśliłam przepyszne babeczki z jagodą goja, owoc jest przepyszny bez dwóch zdań a połączenie go w babeczkach z dodatkiem aromatu rumowego to już raj dla podniebienia. Polecam serdecznie przepis jest bardzo łatwy i szybki w zrobieniu.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1445
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1367
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1445
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 51
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1367
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Składniki
Do miski wbić jajka dodać cukier i zmiksować na pulchną masę tak zwany kogel - mogel.
Następnie dodać obie mąki, mleko, olej, proszek do pieczenia, aromat i również wszystko zmiksować do połączenia się wszystkich składników.
Gdy ciasto jest już zmiksowane jagody goi zalać wrzątkiem na parę sekund, następnie odsączyć z wody i dodać do ciasta. Z jagodami już nie miksować a wymieszać dokładnie łyżką aby jagody połączyły się z ciastem.
Blaszkę do babeczek wypełnić foremkami papierowymi nakładać po 1 - 1,5 łyżki gotowego ciasta i wstawić do wcześniej nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 20 minut do ładnego zarumienienia.
Upieczone i lekko przestudzone babeczki wyciągnąć z foremek papierowych, studzić na ręczniku papierowym. Można obsypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować.
Babeczki wyszły tak piękne i pyszne że żal było ich jeść ale już prawie nie ma tak rodzinie posmakowały. Wyśmienicie nadają się na przyjęcie jak i do kawy.