Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak człowiek sam siedzi w domu to kota dostaje, a ja wymyśliłam przepyszne babeczki z jagodą goja, owoc jest przepyszny bez dwóch zdań a połączenie go w babeczkach z dodatkiem aromatu rumowego to już raj dla podniebienia. Polecam serdecznie przepis jest bardzo łatwy i szybki w zrobieniu.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 217
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 263
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 100
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2169
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 217
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 263
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 100
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2169
Składniki
Do miski wbić jajka dodać cukier i zmiksować na pulchną masę tak zwany kogel - mogel.
Następnie dodać obie mąki, mleko, olej, proszek do pieczenia, aromat i również wszystko zmiksować do połączenia się wszystkich składników.
Gdy ciasto jest już zmiksowane jagody goi zalać wrzątkiem na parę sekund, następnie odsączyć z wody i dodać do ciasta. Z jagodami już nie miksować a wymieszać dokładnie łyżką aby jagody połączyły się z ciastem.
Blaszkę do babeczek wypełnić foremkami papierowymi nakładać po 1 - 1,5 łyżki gotowego ciasta i wstawić do wcześniej nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 20 minut do ładnego zarumienienia.
Upieczone i lekko przestudzone babeczki wyciągnąć z foremek papierowych, studzić na ręczniku papierowym. Można obsypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować.
Babeczki wyszły tak piękne i pyszne że żal było ich jeść ale już prawie nie ma tak rodzinie posmakowały. Wyśmienicie nadają się na przyjęcie jak i do kawy.