Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak człowiek sam siedzi w domu to kota dostaje, a ja wymyśliłam przepyszne babeczki z jagodą goja, owoc jest przepyszny bez dwóch zdań a połączenie go w babeczkach z dodatkiem aromatu rumowego to już raj dla podniebienia. Polecam serdecznie przepis jest bardzo łatwy i szybki w zrobieniu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1358
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12393
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15537
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1358
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12393
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15537
Składniki
Do miski wbić jajka dodać cukier i zmiksować na pulchną masę tak zwany kogel - mogel.
Następnie dodać obie mąki, mleko, olej, proszek do pieczenia, aromat i również wszystko zmiksować do połączenia się wszystkich składników.
Gdy ciasto jest już zmiksowane jagody goi zalać wrzątkiem na parę sekund, następnie odsączyć z wody i dodać do ciasta. Z jagodami już nie miksować a wymieszać dokładnie łyżką aby jagody połączyły się z ciastem.
Blaszkę do babeczek wypełnić foremkami papierowymi nakładać po 1 - 1,5 łyżki gotowego ciasta i wstawić do wcześniej nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 20 minut do ładnego zarumienienia.
Upieczone i lekko przestudzone babeczki wyciągnąć z foremek papierowych, studzić na ręczniku papierowym. Można obsypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować.
Babeczki wyszły tak piękne i pyszne że żal było ich jeść ale już prawie nie ma tak rodzinie posmakowały. Wyśmienicie nadają się na przyjęcie jak i do kawy.