Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupiłam piękne i soczyste brzoskwinie. Postanowiłam upiec kruche babeczki i zrobić z nich nadzienie do babeczek. Wyszły pyszne .........
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 292
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4503
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 292
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4503
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto posiekać i szybko zagnieść ciasto. Włożyć je do woreczka i włożyć do lodówki aby się schłodziło. Po wyjęciu ciasta z lodówki wylepić nim foremki do babeczek. Piec babeczki przez 12 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie babeczki wystudzić i wyjąć z foremek. Serek i jogurt utrzeć z cukrem waniliowym. Umyte brzoskwinie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać owoce do masy serowo jogurtowej i wymieszać. Na każdą z babeczek nakładać łyżeczką nadzienie a na koniec posypać z wierzchu karmelem z wanilią.