Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na babeczki czekoladowe.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 582
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 582
Składniki
Do miski w której będziemy robić ciasto przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Do przesianych składników dodajemy rozdrobnioną czekoladę, wszystkie składniki mieszamy. W oddzielnej misce miksujemy cukier z jajkami na puszystą masę. Do masy jajecznej dodajemy olej i ciepłe mleko. Wszystko dokładnie miksujemy. Do miski z masą jajeczną dodajemy przesiane składniki suche, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką. Gotowym ciastem napełniamy przygotowane foremki do 3/4 ich pojemności, babeczki urosną. Napełnione foremki ciastem wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni Celsjusza piekarnika, na środkową półkę i pieczemy 25-30 minut, do suchego patyczka. Gdy patyczek po sprawdzeniu będzie suchy to lekko uchylamy klapę piekarnika na około 1-2 cm i studzimy około 10-15 minut. W między czasie gdy studzą się babeczki robimy polewę czekoladową. Zagotowujemy w małym rondelku śmietanę i do zagotowanej śmietany dodajemy pokruszoną czekoladę, dokładnie mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Upieczone babeczki polewamy czekoladową polewą i dekorujemy według swoich pomysłów. Smacznego !!!