Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz czekoladę w każdej postaci? Jeśli masz ochotę na domowe ciasto z jej dodatkiem, ale nie masz zbyt wiele czasu na jego pieczenie, postaw na babeczki czekoladowe z orzechami. Ciasto przygotujesz w 10 minut. Po kolejnych 20 minutach ciepłe, pachnące, pełne czekolady babeczki będą gotowe do konsumpcji!
Forma na 12 muffinek
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 116
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 53
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 97
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 116
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 53
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 97
Składniki
Przesiej do miski mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę.
W osobnym naczyniu utrzyj jajka z cukrem – tylko do rozpuszczenia się cukru (nie napowietrzaj jajek zbyt długo). Połącz ze śmietaną i płynnym (ale nie gorącym) masłem.
Partiami dodaj produkty sypkie do masy z jajkami. Mieszaj tylko do połączenia składników.
Posiekaj obie czekolady i orzechy. Odłóż trochę do dekoracji (i orzechów, i obu czekolad). Resztę wmieszaj w ciasto.
Wyłóż papilotkami formę na 12 muffinek. Przelej do nich ciasto – mniej więcej do ¾ wysokości papilotek. Udekoruj babeczki orzechami i kawałkami czekolady.
Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz przez około 20-25 minut (do suchego patyczka). Odstaw do przestudzenia.