Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz czekoladę w każdej postaci? Jeśli masz ochotę na domowe ciasto z jej dodatkiem, ale nie masz zbyt wiele czasu na jego pieczenie, postaw na babeczki czekoladowe z orzechami. Ciasto przygotujesz w 10 minut. Po kolejnych 20 minutach ciepłe, pachnące, pełne czekolady babeczki będą gotowe do konsumpcji!
Forma na 12 muffinek
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 104
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2360
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 104
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2360
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2862
Składniki
Przesiej do miski mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę.
W osobnym naczyniu utrzyj jajka z cukrem – tylko do rozpuszczenia się cukru (nie napowietrzaj jajek zbyt długo). Połącz ze śmietaną i płynnym (ale nie gorącym) masłem.
Partiami dodaj produkty sypkie do masy z jajkami. Mieszaj tylko do połączenia składników.
Posiekaj obie czekolady i orzechy. Odłóż trochę do dekoracji (i orzechów, i obu czekolad). Resztę wmieszaj w ciasto.
Wyłóż papilotkami formę na 12 muffinek. Przelej do nich ciasto – mniej więcej do ¾ wysokości papilotek. Udekoruj babeczki orzechami i kawałkami czekolady.
Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz przez około 20-25 minut (do suchego patyczka). Odstaw do przestudzenia.