Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki czekoladowo - cytrynowe

Babeczki czekoladowo - cytrynowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 315

Dodano:

Odsłon: 5125

Babeczki czekoladowo - cytrynowe

Składniki

  • 450 g mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g brązowego cukru
  • szczypta soli
  • 190 g roztopionego masła
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • 2 opakowania cukru wanilinowego
  • skórka otarta z 2 cytryn
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 100 g czekolady mlecznej
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło roztopić w rondelku, poczekać aż jego temperatura zmaleje.

  2. Nagrzać piekarnik do 190 Stopni C z termoobiegiem. W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, pokrojoną w kosteczkę czekoladę.

  3. W drugiej misce wymieszać jajka, jogurt oraz roztopione masło.
    Wszystkie produkty łączymy delikatnie mieszając łyżką. Ciasto ma być gęste.

  4. Ciasto wkładamy do papilotek w formie na muffiy do 2/3 ich wysokości. Pieczemy około 20 minuty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń