Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki czekoladowo - cytrynowe
Szybka sałatka z pora i jajek, doskonała na kolację i na przyjęcia. Proste sk...
Odsłon: 64
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 469
Bardzo lubię oberżyny i chętnie przyrządzam je na różne sposoby, a jednym z n...
Odsłon: 6
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 119
Szybka sałatka z pora i jajek, doskonała na kolację i na przyjęcia. Proste sk...
Odsłon: 64
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 469
Bardzo lubię oberżyny i chętnie przyrządzam je na różne sposoby, a jednym z n...
Odsłon: 6
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 119
Składniki
Masło roztopić w rondelku, poczekać aż jego temperatura zmaleje.
Nagrzać piekarnik do 190 Stopni C z termoobiegiem. W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, pokrojoną w kosteczkę czekoladę.
W drugiej misce wymieszać jajka, jogurt oraz roztopione masło. Wszystkie produkty łączymy delikatnie mieszając łyżką. Ciasto ma być gęste.
Ciasto wkładamy do papilotek w formie na muffiy do 2/3 ich wysokości. Pieczemy około 20 minuty.