Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze na świecie babeczki kakaowo-waniliowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Jest to bazowy przepis na muffinki. Do środka można dorzucić także inne, ulubione dodatki, a nawet za jednym razem zrobić każdą babeczkę inną.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116125
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7917
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2990
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1456
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1267
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116125
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7917
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2990
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1456
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1267
Składniki
W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie łączymy i krótko mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części. Pierwsza część (kakaowa) - dodajemy 2-3 łyżeczki kakao oraz np: orzechy, połamaną gorzką czekoladę, skórkę pomarańczową, rodzynki itp. Druga część (waniliowa) - dodajemy 2 cukry waniliowe oraz np. rodzynki, płatki migdałowe, bakalie. Ciasto przekładamy do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości (łyżka ciasta jasnego, na to łyżka ciasta ciemnego). Babeczki pieczemy ok 20 min w 200 stopniach.