Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt słodkie babeczki dla dbających o linię. Przepis na 12 babeczek.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 365
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3895
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1347
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 365
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11153
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3895
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1347
Składniki
Marchewkę kroimy w kawałki, zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy. Gdy jest półmiękka, dodajemy pokrojone jabłka. Gotujemy do miękkości a następnie blendujemy na mus.
Mąki mieszamy, dodajemy cukier, maślankę, jajka, olej, imbir, cynamon i mieszamy wszystko razem na jednolitą masę. Dodajemy proszek do pieczenia i mus jabłkowo-marchwiowy. Otrzymaną masę przekładamy do foremek na babeczki, wypełniając je do ok. 3/4 wysokości. Na wierzch układamy żurawinę. Pieczemy 20 -25 min. w temp. 200 st. C.