Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt słodkie babeczki dla dbających o linię. Przepis na 12 babeczek.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1899
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 37
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 786
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 926
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 233
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1899
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 37
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 786
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 926
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 233
Składniki
Marchewkę kroimy w kawałki, zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy. Gdy jest półmiękka, dodajemy pokrojone jabłka. Gotujemy do miękkości a następnie blendujemy na mus.
Mąki mieszamy, dodajemy cukier, maślankę, jajka, olej, imbir, cynamon i mieszamy wszystko razem na jednolitą masę. Dodajemy proszek do pieczenia i mus jabłkowo-marchwiowy. Otrzymaną masę przekładamy do foremek na babeczki, wypełniając je do ok. 3/4 wysokości. Na wierzch układamy żurawinę. Pieczemy 20 -25 min. w temp. 200 st. C.