Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 2 składniki z foremką w kształcie serduszka wystarczy do stworzenia pysznego deseru.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i studzimy. Ostygniętą łączymy z 200 g jogurtu greckiego i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy do foremek lub do blaszki kwadratowej (wyłożonej folią spożywczą, w przypadku foremek do wycinania). Wstawiamy do lodówki, aby galaretka stężała.
Na koniec pół galaretki truskawkowej rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody (lub całą w 250 ml) i postępujemy tak samo , jak we wcześniejszych krokach.
W przypadku zwykłej blaszki do pieczenia, wyjmujemy całą galaretkę i wycinamy foremką babeczki.