Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 2 składniki z foremką w kształcie serduszka wystarczy do stworzenia pysznego deseru.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 806
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425250
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10756
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 806
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425250
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10756
Składniki
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i studzimy. Ostygniętą łączymy z 200 g jogurtu greckiego i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy do foremek lub do blaszki kwadratowej (wyłożonej folią spożywczą, w przypadku foremek do wycinania). Wstawiamy do lodówki, aby galaretka stężała.
Na koniec pół galaretki truskawkowej rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody (lub całą w 250 ml) i postępujemy tak samo , jak we wcześniejszych krokach.
W przypadku zwykłej blaszki do pieczenia, wyjmujemy całą galaretkę i wycinamy foremką babeczki.