Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepyszne, miękkie i bardzo aromatyczna. Niesamowicie smaczne. Można polać je polewą czekoladową lub kajmakową oraz dowolnie ozdobić. Tym razem przed pieczeniem posypałam babeczki ozdobami cukrowymi - tak lubi mój synek :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Kajmak podgrzać, żeby był płynny, po czym odstawić do ostudzenia. Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek, zmiksować ( ciasto będzie gęste i suche), dodać kajmak i miękkie masło, na koniec do masy dodać pianę z białek, całość zmiksować na najniższych obrotach. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Wypełnić foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Babeczki piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C do suchego patyczka. Gotowe, wystudzone babeczki, polać polewą czekoladową lub zimnym, roztopionym kajmakiem.