Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są przepyszne, miękkie i bardzo aromatyczna. Niesamowicie smaczne. Można polać je polewą czekoladową lub kajmakową oraz dowolnie ozdobić. Tym razem przed pieczeniem posypałam babeczki ozdobami cukrowymi - tak lubi mój synek :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 584
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11837
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 584
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11837
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Kajmak podgrzać, żeby był płynny, po czym odstawić do ostudzenia. Białka jajek oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek, zmiksować ( ciasto będzie gęste i suche), dodać kajmak i miękkie masło, na koniec do masy dodać pianę z białek, całość zmiksować na najniższych obrotach. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Wypełnić foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Babeczki piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C do suchego patyczka. Gotowe, wystudzone babeczki, polać polewą czekoladową lub zimnym, roztopionym kajmakiem.