Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki kakaowe z jabłkiem

Babeczki kakaowe z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1085

Dodano:

Odsłon: 65

Aromatyczne , wilgotne ,delikatne , doskonałe do kawy

Składniki

  • Jajka kurze - 4 szt.
  • Mąka tortowa - 2 szklanki
  • Mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • Proszek do pieczenia - 1 1/2 łyżeczki
  • Kakao - 2 łyżki
  • Cukier kryształ - 1 szklanka
  • Mleko - 1/2 szklanki
  • Olej 3/4 szklanki
  • Jabłka szara reneta średnie 2 szt.
  • Cynamon- 1 łyżeczka
  • Foremki jak na mufinki - 19 szt.
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babeczki kakaowe z jabłkiem

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, wymieszać z cynamonem. Mąki przesiać, wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia.

  2. Jajka ubić na puszysto z cukrem, ubijając dodawać mleko, olej mąkę , do wyczerpania składników, na koniec dodać jabłka i wymieszać.

  3. W blaszce umieścić foremki i wlać do nich przygotowane ciasto zostawiając 1 cm od góry. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić babeczki i piec 25 minut lub do suchego patyczka.

  4. Podawać posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i sosem czekoladowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń