Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne , wilgotne ,delikatne , doskonałe do kawy
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1823
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1587
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2042
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1823
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1587
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2042
Składniki
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, wymieszać z cynamonem. Mąki przesiać, wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia.
Jajka ubić na puszysto z cukrem, ubijając dodawać mleko, olej mąkę , do wyczerpania składników, na koniec dodać jabłka i wymieszać.
W blaszce umieścić foremki i wlać do nich przygotowane ciasto zostawiając 1 cm od góry. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić babeczki i piec 25 minut lub do suchego patyczka.
Podawać posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i sosem czekoladowym.