Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne , wilgotne ,delikatne , doskonałe do kawy
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 180
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20105
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 180
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20105
Składniki
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, wymieszać z cynamonem. Mąki przesiać, wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia.
Jajka ubić na puszysto z cukrem, ubijając dodawać mleko, olej mąkę , do wyczerpania składników, na koniec dodać jabłka i wymieszać.
W blaszce umieścić foremki i wlać do nich przygotowane ciasto zostawiając 1 cm od góry. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić babeczki i piec 25 minut lub do suchego patyczka.
Podawać posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i sosem czekoladowym.