Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki mocno kokosowe z odrobiną rumu, oblane czekoladą
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1429
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 455
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1429
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 455
Składniki
Jajka, cukier i margarynę miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do masy dodajemy mąkę, rum i mleko - miksujemy. Następnie dodajemy kokos i mieszamy. Gotową masę wlewamy do foremek na babeczki. Pieczemy ok 35 minut w temperaturze 180 stopni. Polewę w saszetce zalewamy gorącą wodą, gdy się rozpuści polewamy nią babeczki - można dodatkowo posypać kokosem.