Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki mocno kokosowe z odrobiną rumu, oblane czekoladą
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 615
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1523
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 336
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 615
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1523
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 336
Składniki
Jajka, cukier i margarynę miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do masy dodajemy mąkę, rum i mleko - miksujemy. Następnie dodajemy kokos i mieszamy. Gotową masę wlewamy do foremek na babeczki. Pieczemy ok 35 minut w temperaturze 180 stopni. Polewę w saszetce zalewamy gorącą wodą, gdy się rozpuści polewamy nią babeczki - można dodatkowo posypać kokosem.