Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewkowe babeczki z lukrem. Babeczki robi sie szybko i świetnie sprawdzają się w podróży np. jadąc na ferie lub wakacje.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 390
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11840
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 467
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 129
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 699
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 390
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11840
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 467
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 129
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 699
Składniki
Suche składniki wsypujemy do miski dodajemy pozostałe i mieszamy trzepaczką. Na koniec dodajemy pulpę z marchwi. Robimy to krótko. Mieszamy. Masą napełniamy papilotki do 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 20-30 minut do suchego patyczka. Po wypieczeniu i ostudzeniu przygotować lukier o konstystencji gęstej śmietany. Polać babeczki. Na wierzch zetrzeć skórkę z pomarańczy.