Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem jabłek i cukru waniliowego. Można polać je dowolnie udekorować, polewą, lukrem, posypać cukrem pudrem, ja zrobiłam kruszonkę - pychotka.
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 147
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5843
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 129
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 147
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5843
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 129
Składniki
Składniki mokre mieszamy w jednej misce, w drugiej składniki suche. Następnie łączymy mokre z suchymi. Jabłko obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne. Kroimy w kostkę. I mieszamy z ciastem. Ciasto będzie dość lejące. Kruszonka – masło posiekać z mąką, cukrem i cynamonem. Zarobić szybko na jednolitą masę, schłodzić w lodówce, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach (lub pokruszyć w rękach) bezpośrednio na babeczki. Papilotki papierowe napełniamy do wysokości 3/4 ciastem. Posypujemy obficie kruszonką. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 15 minut do złotego koloru.