Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla dzieci jak i dużych łasuchów :)
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 219
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2323
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4422
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 91
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1495
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 219
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2323
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4422
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 91
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1495
Składniki
Gotujemy budyń wedle przepisu i studzimy. (możecie dodać 3 łyżki słodzika)
Płatki, rozgniecionego banana i masło orzechowe mieszamy ze sobą do połączenia składników i odstawiamy by płatki namiękły.
Wylepiamy spody w formie do muffinek lub w foremkach sylikonowych i pieczemy 15 min 180 stopni.
Gdy ostygnął, łyżką nakładamy budyń. Do tego delikatnie wpychamy dodatek.
Ubijamy białka z cukrem na sztywno i nakładamy na budyń z dodatkiem. Pieczemy 20 min 180 stopni.