Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla dzieci jak i dużych łasuchów :)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 194
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 263
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 277
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 194
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 263
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 277
Składniki
Gotujemy budyń wedle przepisu i studzimy. (możecie dodać 3 łyżki słodzika)
Płatki, rozgniecionego banana i masło orzechowe mieszamy ze sobą do połączenia składników i odstawiamy by płatki namiękły.
Wylepiamy spody w formie do muffinek lub w foremkach sylikonowych i pieczemy 15 min 180 stopni.
Gdy ostygnął, łyżką nakładamy budyń. Do tego delikatnie wpychamy dodatek.
Ubijamy białka z cukrem na sztywno i nakładamy na budyń z dodatkiem. Pieczemy 20 min 180 stopni.