Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla dzieci jak i dużych łasuchów :)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 835
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8225
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13080
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 421
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 835
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8225
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13080
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 421
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Składniki
Gotujemy budyń wedle przepisu i studzimy. (możecie dodać 3 łyżki słodzika)
Płatki, rozgniecionego banana i masło orzechowe mieszamy ze sobą do połączenia składników i odstawiamy by płatki namiękły.
Wylepiamy spody w formie do muffinek lub w foremkach sylikonowych i pieczemy 15 min 180 stopni.
Gdy ostygnął, łyżką nakładamy budyń. Do tego delikatnie wpychamy dodatek.
Ubijamy białka z cukrem na sztywno i nakładamy na budyń z dodatkiem. Pieczemy 20 min 180 stopni.