Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i delikatny deserek na niedzielę.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 402
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 402
Składniki
Wykonanie: Masło posiekać z tłuszczem, dodać żółtka, cukier- zagnieść ciasto i odłożyć w chłodne miejsce. Jeśli ciasto jest twarde dodać odrobinę kwaśnej śmietany. Foremki wylepić ciastem, posypać wiórkami i wyłożyć dowolnymi owocami drobno pokrojonymi. Wykonanie masy: Pianę ubić na sztywno, dodać cukier wanilinowy i cukier puder, następnie żółtko, śmietanę i aromat. Krem wyłożyć na owoce i piec w temp 170 stopni 15 minut .Można posypać cukrem pudrem. Gdy zostanie nam dodatkowy krem- możemy upiec jabłka wcześniej wydrążone z dodatkiem miodu i cynamonu zalane kremem.