Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i delikatny deserek na niedzielę.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wykonanie: Masło posiekać z tłuszczem, dodać żółtka, cukier- zagnieść ciasto i odłożyć w chłodne miejsce. Jeśli ciasto jest twarde dodać odrobinę kwaśnej śmietany. Foremki wylepić ciastem, posypać wiórkami i wyłożyć dowolnymi owocami drobno pokrojonymi. Wykonanie masy: Pianę ubić na sztywno, dodać cukier wanilinowy i cukier puder, następnie żółtko, śmietanę i aromat. Krem wyłożyć na owoce i piec w temp 170 stopni 15 minut .Można posypać cukrem pudrem. Gdy zostanie nam dodatkowy krem- możemy upiec jabłka wcześniej wydrążone z dodatkiem miodu i cynamonu zalane kremem.