Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, słodkie cudeńka z czekoladą, swoim smakiem poprawią humor nawet największemu marudzie.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34624
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 167
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3810
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34624
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 167
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3810
Składniki
Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę Masło oraz oba rodzaje cukrów ucieramy w misce na puszystą masę. Następnie dodajemy do niej po jednym żółtku, powoli wszystko mieszając. W osobnej misce mieszamy oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia.
Do masy jajecznej stopniowo dodajemy mąkę, a na samym końcu sięgamy po ubitą wcześniej pianę. Wsypujemy płatki czekoladowe (zostawiamy ok. łyżeczkę płatków do dekoracji). Mieszamy dokładnie wszystkie składniki (możemy użyć łyżki drewnianej lub miksera na najniższych obrotach).
Rozgrzewamy piekarnik ustawiając temperaturę 170 stopni C. Na blaszce ustawiamy foremki. Napełniamy je do połowy ciastem, na wierzch każdej babeczki sypiemy troszkę płatków czekoladowych. Blaszkę z foremkami wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 20 minut. Babeczki są upieczone, gdy lekko popękają. Smacznego!