Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieci je uwielbiają.
Smaki Grecji!
Odsłon: 32
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1078
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 144
Smaki Grecji!
Odsłon: 32
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1078
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 144
Składniki
Sposób przygotowania: Bakalie zalać ciepłą wodą i odstawić na 15 minut, następnie odsączyć na sitku. Orzech lekko zrumienić na suchej patelni. Do miski wsypać mąkę, wymieszać z brązowym cukrem, przyprawami, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą. Wbić jajka, dodać dynię, miód i delikatnie wymieszać, na koniec dodać odsączone bakalie i orzechy i starannie wymieszać. Napełnić silikonowe babeczki, wyłożone papilotkami do wysokości 2/3 . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 20 minut. Pod konie pieczenia sprawdzić patyczkiem czy pieczone ciasto jest suche. Babeczki można podać dzieciom na śniadanie.