Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie babeczki wielkanocne z dekoracjami z marcepanu.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 403
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1786
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 354
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 403
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1786
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 354
Składniki
Masło umieszczamy w misce, dodajemy szczyptę soli i ucieramy. Podczas ucierania dodajemy powoli cukier, odrobine wanilii. Gdy masło będzie puszyste, dodajemy po jednym jajku. W miseczce mieszamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i na przemian z mlekiem dodajemy do masy. Na koniec dodajemy kawałki czekolady i krótko mieszamy. Ciasto porcjujemy do foremek na muffinki. Pieczemy w temperaturze180°C przez ok 30 minut.
w tym czasie marcepan farbujemy na zielono i przeciskamy przez praskę do czosnku tworząc trawę.
Gdy babeczki są już całkowicie wystudzone, ubijamy śmietankę kremówkę z cukrem pudrem na sztywno. W osobnej misce miksujemy serek mascarpone, dodajemy ubitą śmietankę i ponownie miksujemy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim babeczki. Na wierzch kładziemy przygotowaną trawę i dekorujemy kolorowymi jajeczkami.