Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchni. Przepis jest na tyle prosty, że możecie je wykonać nawet z dziećmi. Zawsze szybko znikają ze stołu. Można je udekorować cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9205
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2371
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1177
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 207
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9205
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2371
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1177
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 207
Składniki
Margarynę kroimy w kostkę, przekładamy do rondelka i roztapiamy. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i skrobię ziemniaczaną. Składniki mieszamy.
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier. Składniki ubijamy na puszystą masę. Do ubitej masy jajecznej dodajemy sypkie składniki. Ciasto mieszamy drewnianą łyżką. Na koniec dodajemy roztopioną, przestudzoną margarynę. Ciasto ponownie mieszamy.
Ciasto przelewamy do sylikonowych foremek na babeczki. Możemy je przelać również do papilotek i upiec w firmie muffinek.
Babeczki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 25-30 minut (do suchego patyczka).
Upieczone babeczki wielkanocne studzimy. Wystudzone wyciągamy z formy, dekorujemy cukrem pudrem, lukrem lub polewą.