Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle urocze, oryginalne i przede wszystkim smaczne babeczki z kawałkami czekolady.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4988
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5285
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 121
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18794
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7226
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4988
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5285
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 121
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18794
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7226
Składniki
Masło umieszczamy w misce, dodajemy szczyptę soli i ucieramy. Podczas ucierania dodajemy powoli cukier, odrobine wanilii. Gdy masło będzie puszyste, dodajemy po jednym jajku. W miseczce mieszamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i na przemian z mlekiem dodajemy do masy. Na koniec dodajemy kawałki czekolady i krótko mieszamy. Ciasto porcjujemy do foremek na muffinki. Pieczemy w temperaturze180°C przez ok 30 minut. W tym czasie przygotowujemy uszy zajączka – wykorzystujemy lukier plastyczny w kolorze białym i różowym. Lukier biały rozwałkowujemy na grubość ok 3 mm. Za pomocą okrągłych foremek wycinamy kształty. To samo robimy z lukrem różowym. Za pomocą wykałaczek, sklejamy dwa kawałki ze sobą tworząc uszy, zostawiamy do stwardnięcia. Gdy babeczki są już całkowicie wystudzone, ubijamy śmietankę kremówkę z cukrem pudrem na sztywno. W osobnej misce miksujemy serek mascarpone, dodajemy ubitą śmietankę i ponownie miksujemy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim babeczki. Górę posypujemy kolorową posypką i na koniec dekorujemy przygotowanymi wcześniej uszami.