Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z budyniem i owocami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj nożem razem z masłem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder i zagnieć ciasto. Zawiń w folię, wstaw do zamrażalnika na 30 minut. Ugotuj budyń i odstaw do wystudzenia. Foremki wysmaruj masłem.
Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka, wylep nim foremki. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Wystudzone babeczki wypełnij budyniem i udekoruj winogronami.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień