Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z kremem

Babeczki z kremem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Babeczki z kremem"

Składniki

  • 20 dag masła
  • 20 dag cukru
  • 2 jajka
  • 15 dag mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 5 łyżek mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 30 dag jagód. Krem: 150 ml śmietany 30 proc
  • 25 dag serka mascarpone
  • szklanka jagód
  • 4 łyżki cukru pudru
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka umyj, wbij do miseczki, roztrzep widelcem. Jagody umyj, odsącz na sitku. Mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną, sodą, proszkiem do pieczenia. Masło zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Cały czas miksując, dodaj jajka, partię mąki i po łyżce mleka. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj jagody, wymieszaj łyżką.

  2. Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Nakładaj porcje masy do 3/4 wysokości formy, piecz przez 25 minut w 180°C, wyjmij, wystudź.

  3. Serek mascarpone zmiksuj z dwiema łyżkami cukru i jagodami. Śmietanę ubij, dodaj cukier puder, ubijaj, aż będzie sztywna. Dodaj do sera z cukrem, delikatnie wymieszaj.

  4. Wstaw krem do lodówki na godzinę. Babeczki udekoruj kremem, jagodami i listkami mięty.

  5. CZAS: około godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń