Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki z kremem i galaretką. Poczuj smak lata i przygotuj ten znakomity deser.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165535
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47667
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165535
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 93
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Następnie rozwałkować i wyciąć kółka na wielkość foremek z zapasem 1,5 cm. Ciasto włożyć do foremek i lekko docisnąć. Piec przez 18 minut w temperaturze 170 °C Galaretkę rozpuścić w półtorej szklanki gorącej wody, wystudzić. Tężejącą galaretkę nałożyć na dno babeczek. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę, nałożyć za pomocą rękawa cukierniczego na warstwę z galaretki. Na wierzch u ułożyć pokrojone truskawki i jagody.