Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki z kremem i galaretką. Poczuj smak lata i przygotuj ten znakomity deser.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1197
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1197
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Następnie rozwałkować i wyciąć kółka na wielkość foremek z zapasem 1,5 cm. Ciasto włożyć do foremek i lekko docisnąć. Piec przez 18 minut w temperaturze 170 °C Galaretkę rozpuścić w półtorej szklanki gorącej wody, wystudzić. Tężejącą galaretkę nałożyć na dno babeczek. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę, nałożyć za pomocą rękawa cukierniczego na warstwę z galaretki. Na wierzch u ułożyć pokrojone truskawki i jagody.