Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabójczo pyszny mus w kruchych babeczkach. Zapraszam!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2997
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2997
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Przesiać mąkę z proszkiem, wysiekać z margaryną. Dodać żółtka, utrzeć z cukrem, po czym dodać resztę składników i wysiekać nożem, zagnieść krótko rękami. Włożyć ciasto do torebki foliowej i odłożyć do lodówki na 30 minut. Foremki do babeczek wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm i wykrawać kółeczka, które przekładamy do foremek. Delikatnie nakłuć ciasto widelcem. Piec ok. 10 minut w temp 200 stopni do złotego koloru. Po tym czasie wyjąć foremki z piekarnika i poczekać 3-4 minuty. Po tym czasie babeczki bez problemu same odchodzą od foremek. Można również użyć gotowych spodów babeczek :)
Mus: Wymieszać 250g mascarpone i 250 g Nutelli. Nakładać na babeczki. Przyozdobić orzechem włoskim.