Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z owocami i galaretką"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 260
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4566
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 179
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 260
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4566
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 179
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
Przygotuj galaretkę, wystudź, wstaw do lodówki. na ciasto połącz, wyrób, wstaw do lodówki na godzinę. Winogrona umyj. Foremki wysmaruj masłem.
Ciasto rozwałkuj, wycinaj szklanką porcje, wylep nimi foremki, ponakłuwaj widelcem. Piecz w 180° C przez 15 minut. Ugotuj budyń, wypełnij nim babeczki, ułóż na wierzchu połówki winogron, polej tężejącą galaretką.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień