Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, ale jeszcze szybciej znikają. Pyszne babeczki, które można podobno dłużej przechowywać, ale jeszcze nikomu sie tego nie udało dokonać, bo zaraz są zjadane przez rodzinnych łasuchów. Na zdjęciu ostatnie ocalone sztuki:)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1458
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 524
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1458
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 524
Składniki
Na początek należy przygotować kruche babeczki samodzielnie (przepisów na babeczki jest tu wiele) lub kupić gotowe. Nałożyć na babeczki wiśnie drelowane namoczone w spirytusie (min. 1 dzień). Ja wykorzystałam te, które posłużyły mi do przygotowania wiśniówki:) Nakładać ok 6-7 sztuk na babeczkę. Przygotować polewę: mleko, cukier i masło zagotować a następnie dodać kakao. dokładnie wymieszać by nie było grudek i zająć z ognia. Gdy przestygnie i zacznie gęstnieć polewać wiśnie na babeczkach. Na koniec zostawić na chwilę zimnym miejscu i potem już można pałaszować. Wykonanie szybkie, ale zapewniam, że smak rewelacyjny!