Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z serkiem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4391
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 80
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 102
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4391
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 80
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 102
Składniki
Ciasto: zimną margarynę posiekaj z mąką. Dodaj cukier puder, śmietanę, żółtka i zagnieć jednolite ciasto. Uformuj kulę, owiń folią spożywczą i chłodź w lodówce przez pół godziny.
Foremki do babeczek posmaruj tłuszczem i cieniutko wylep ciastem. Wstaw foremki do gorącego piekarnika. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Kiedy ostygną, wyjmij ciasteczka z foremek.
Nadzienie: w rondelku zagotuj sok z pomarańczy. Wsyp galaretkę i mieszaj, aż się rozpuści. Zdejmij naczynie z ognia i odstaw, aby galaretka zaczęła tężeć.
Gestą galaretką napełnij babeczki. Odstaw do całkowitego stężenia. Serek mascarpone albo inny śmietankowy wymieszaj z cukrem pudrem. Przełóż do szprycerki piekarniczej albo foliowego woreczka (utnij jeden rożek). Udekoruj babeczki.
Babeczki można upiec wcześniej i przechowywać w puszce.
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Nowej WsiŹródło: Relaks