Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności dla każdego, smaczne i słodkie. Polewa rozpływa się w ustach w połączeniu z bezą! Pychota!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1419
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 445
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1419
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 445
Składniki
Ciasto: Z maki, żółtek, cukru pudru, margaryny robimy ciasto. Chłodzimy 60 minut w lodówce. Rozwałkowujemy i wycinamy babeczki. Dajemy po troszku do każdej piany i po jednej wiśni. Pieczemy w 180 stopniach do 20 minut. Piana: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrami. Polewa: Margarynę, miód, cukier rozpuszczamy i polewamy chłodne babeczki.