Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki z wisienką i pianką

Babeczki z wisienką i pianką

Autor:

Przepisów i artykułów: 116 Ocena: 2079

Dodano:

Odsłon: 1991

Pyszności dla każdego, smaczne i słodkie. Polewa rozpływa się w ustach w połączeniu z bezą! Pychota!

Składniki

  • Ciasto:
  • mąka pszenna Typ 500 2 szkl
  • żółtko jaja kurzego 2 szt
  • Cukier puder 0,5 szkl
  • Margaryna 20 dag
  • Piana:
  • białko jaja kurzego 2 szt
  • Cukier 1/3 szkl
  • Cukier puder 1/3 szkl
  • Polewa:
  • Margaryna 2 łyzki
  • Miód 3 łyżki
  • dodatkowo:
  • Wiśnie 34 szt
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babeczki z wisienką i pianką

Przygotowanie

  1. Ciasto: Z maki, żółtek, cukru pudru, margaryny robimy ciasto. Chłodzimy 60 minut w lodówce. Rozwałkowujemy i wycinamy babeczki. Dajemy po troszku do każdej piany i po jednej wiśni. Pieczemy w 180 stopniach do 20 minut. Piana: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrami. Polewa: Margarynę, miód, cukier rozpuszczamy i polewamy chłodne babeczki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń