Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem żurawiny. Można polać je dowolnie udekorować, polewą, lukrem, posypać cukrem pudrem, ja wierzch posypałam ozdobami cukrowymi (przed pieczeniem)
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3050
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2746
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3381
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3050
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2746
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3381
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia wsypać do miski, wymieszać Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, jajko, mleko i olej Wszystkie składniki miksować mikserem na gładkie, jednolite ciasto
Do ciasta dodać żurawię, dokładnie wymieszać
Papilotki papierowe napełnić do wysokości 3/4 ciastem Można posypać cukrowymi ozdobami
Foremkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Piec ok 30 minut do złotego koloru
Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, umieścić na kratce kuchennej Po 5 minutach wyjąć z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia