Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem żurawiny. Można polać je dowolnie udekorować, polewą, lukrem, posypać cukrem pudrem, ja wierzch posypałam ozdobami cukrowymi (przed pieczeniem)
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3523
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4302
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74363
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3523
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4302
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74363
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia wsypać do miski, wymieszać Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, jajko, mleko i olej Wszystkie składniki miksować mikserem na gładkie, jednolite ciasto
Do ciasta dodać żurawię, dokładnie wymieszać
Papilotki papierowe napełnić do wysokości 3/4 ciastem Można posypać cukrowymi ozdobami
Foremkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Piec ok 30 minut do złotego koloru
Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, umieścić na kratce kuchennej Po 5 minutach wyjąć z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia