Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem żurawiny. Można polać je dowolnie udekorować, polewą, lukrem, posypać cukrem pudrem, ja wierzch posypałam ozdobami cukrowymi (przed pieczeniem)
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 519
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10742
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19674
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 519
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10742
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19674
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia wsypać do miski, wymieszać Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, jajko, mleko i olej Wszystkie składniki miksować mikserem na gładkie, jednolite ciasto
Do ciasta dodać żurawię, dokładnie wymieszać
Papilotki papierowe napełnić do wysokości 3/4 ciastem Można posypać cukrowymi ozdobami
Foremkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Piec ok 30 minut do złotego koloru
Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, umieścić na kratce kuchennej Po 5 minutach wyjąć z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia