Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem żurawiny. Można polać je dowolnie udekorować, polewą, lukrem, posypać cukrem pudrem, ja wierzch posypałam ozdobami cukrowymi (przed pieczeniem)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 888
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4520
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1138
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 888
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4520
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1138
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia wsypać do miski, wymieszać Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, jajko, mleko i olej Wszystkie składniki miksować mikserem na gładkie, jednolite ciasto
Do ciasta dodać żurawię, dokładnie wymieszać
Papilotki papierowe napełnić do wysokości 3/4 ciastem Można posypać cukrowymi ozdobami
Foremkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Piec ok 30 minut do złotego koloru
Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, umieścić na kratce kuchennej Po 5 minutach wyjąć z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia