Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodatkiem żurawiny. Można polać je dowolnie udekorować, polewą, lukrem, posypać cukrem pudrem, ja wierzch posypałam ozdobami cukrowymi (przed pieczeniem)
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 125
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 74
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 186
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 328
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 125
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 74
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 186
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 328
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia wsypać do miski, wymieszać Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, jajko, mleko i olej Wszystkie składniki miksować mikserem na gładkie, jednolite ciasto
Do ciasta dodać żurawię, dokładnie wymieszać
Papilotki papierowe napełnić do wysokości 3/4 ciastem Można posypać cukrowymi ozdobami
Foremkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Piec ok 30 minut do złotego koloru
Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, umieścić na kratce kuchennej Po 5 minutach wyjąć z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia