Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki ze szpinakiem.

Babeczki ze szpinakiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 246 Ocena: 1074

Dodano:

Odsłon: 291

Czy są zwolennicy szpinaku? Ja lubię w każdej postaci tak więc podam wam fajny przepis jak go wykorzystać.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 1 szklanka cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3 jajka,
  • 3/4 szklanki oleju,
  • 3/4 szklanki mleka ( szklanka - kubek arcoroc ),
  • 10 kostek szpinaku ( mrożony ),
  • kilka kropel aromatu migdałowego,
  • garść żurawiny.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować szpinak, odmrozić go.

  2. Do miski dodać wszystkie składniki.

  3. Wymieszać łyżką.

  4. Następnie dodać odmrożony i odciśnięty z wody szpinak.

  5. Również dokładnie wymieszać.

  6. Następnie dodać żurawinę.

  7. I także wymieszać łyżką.

  8. Do blaszki na babeczki dodać foremki papierowe, włożyć po czubatej łyżce ciasta.

  9. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 25 - 30 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka.

  10. Studzić na blaszce od piekarnika.

  11. Ostudzone posypać cukrem pudrem. Babeczki są wyśmienite dla dzieci i nie tylko polecam.

  12. Z tego przepisu wychodzi 24 babeczki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń