Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na babeczki ze szpinakiem można zaleźć bardzo wiele. Moje są jednak inne niż wszystkie - ubogaciłam je przepysznym domowym musem malinowym. Palce lizać :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3868
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 572
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3868
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 572
Składniki
Szpinak rozmrażamy, a następnie odsączamy z wody.
Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy olej i przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dalej miksujemy. Gdy składniki się połączą dodajemy szpinak oraz majonez i dokładnie mieszamy łyżką.
Gotowe ciasto przekładamy na blaszkę do muffinek wyłożoną specjalnymi foremkami. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min.
Gdy babeczki ostygną przygotowujemy masę. Śmietanę 30% ubijamy mikserem, po chwili dodajemy cukier i mascarpone, dalej ubijamy aż powstanie puszysta masa. Na sam koniec dodajemy startą białą czekoladę i mieszamy.
Z babeczek wydrążamy środek i wypełniamy musem malinowym.
Następnie nakładamy gotową masę. Wierzch masy posypujemy pokruszonym ciastem, który wydrążyliśmy ze środka.
Smacznego :)