Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki ze szpinaku z musem malinowym

Babeczki ze szpinaku z musem malinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4896

Dodano:

Odsłon: 286

Przepisów na babeczki ze szpinakiem można zaleźć bardzo wiele. Moje są jednak inne niż wszystkie - ubogaciłam je przepysznym domowym musem malinowym. Palce lizać :)

Składniki

  • BABECZKI
  • Szpinak mrożony rozdrobniony 230 g.
  • Jajka 2 szt.
  • Cukier 120 g.
  • Olej rzepakowy 1/2 szkl.
  • Proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
  • Mąka pszenna 1 szkl.
  • Majonez 2 łyżki
  • KREM
  • Mascarpone 250 g.
  • Śmietana 30% 250 g.
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie
  • Czekolada biała starta 4 łyżki
  • NADZIENIE
  • Mus malinowy
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Babeczki ze szpinaku z musem malinowym

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrażamy, a następnie odsączamy z wody.

  2. Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy olej i przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dalej miksujemy. Gdy składniki się połączą dodajemy szpinak oraz majonez i dokładnie mieszamy łyżką.

  3. Gotowe ciasto przekładamy na blaszkę do muffinek wyłożoną specjalnymi foremkami. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min.

  4. Gdy babeczki ostygną przygotowujemy masę. Śmietanę 30% ubijamy mikserem, po chwili dodajemy cukier i mascarpone, dalej ubijamy aż powstanie puszysta masa. Na sam koniec dodajemy startą białą czekoladę i mieszamy.

  5. Z babeczek wydrążamy środek i wypełniamy musem malinowym.

  6. Następnie nakładamy gotową masę. Wierzch masy posypujemy pokruszonym ciastem, który wydrążyliśmy ze środka.

  7. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń