Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na babeczki ze szpinakiem można zaleźć bardzo wiele. Moje są jednak inne niż wszystkie - ubogaciłam je przepysznym domowym musem malinowym. Palce lizać :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 901
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15400
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 901
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15400
Składniki
Szpinak rozmrażamy, a następnie odsączamy z wody.
Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy olej i przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dalej miksujemy. Gdy składniki się połączą dodajemy szpinak oraz majonez i dokładnie mieszamy łyżką.
Gotowe ciasto przekładamy na blaszkę do muffinek wyłożoną specjalnymi foremkami. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min.
Gdy babeczki ostygną przygotowujemy masę. Śmietanę 30% ubijamy mikserem, po chwili dodajemy cukier i mascarpone, dalej ubijamy aż powstanie puszysta masa. Na sam koniec dodajemy startą białą czekoladę i mieszamy.
Z babeczek wydrążamy środek i wypełniamy musem malinowym.
Następnie nakładamy gotową masę. Wierzch masy posypujemy pokruszonym ciastem, który wydrążyliśmy ze środka.
Smacznego :)