Babka
Składniki
- Mąka tortowa 2 szkl
- Mąka ziemniaczana 1 szkl
- Jajo kurze 5 szt
- Cukier puder 1 szkl
- Proszek do pieczenia 2,5 łyż
- Cukier wanilinowy 1 łyż
- Olej rzepakowy 1/2 szkl
- Mleko 1/2 szkl
- Sól szczypta
- Kakao 1 łyż
Składniki
- Mąka tortowa 2 szkl
- Mąka ziemniaczana 1 szkl
- Jajo kurze 5 szt
- Cukier puder 1 szkl
- Proszek do pieczenia 2,5 łyż
- Cukier wanilinowy 1 łyż
- Olej rzepakowy 1/2 szkl
- Mleko 1/2 szkl
- Sól szczypta
- Kakao 1 łyż

Etapy przygotowania
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką.
Białka ubić ,ze szczyptą soli na sztywno.
Żółtka utrzeć z cukrem do białości jajek , dodać cukier wanilinowy ,olej i mleko , dokładnie wymieszać mikserem na małych obrotach.
Mąki wymieszać dodać prpszek do pieczenia wymieszać.
Ciasto wylać do formy zostawiając kilka łyżek.
Do pozostałego ciasta wsypać łyżkę kakao wymieszać i wlać na białe ciasto.
Piec około 45 min w temperaturze 180 stopni C
SMACZNEGO!
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)



Składniki
- Mąka tortowa 2 szkl
- Mąka ziemniaczana 1 szkl
- Jajo kurze 5 szt
- Cukier puder 1 szkl
- Proszek do pieczenia 2,5 łyż
- Cukier wanilinowy 1 łyż
- Olej rzepakowy 1/2 szkl
- Mleko 1/2 szkl
- Sól szczypta
- Kakao 1 łyż
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką.
Białka ubić ,ze szczyptą soli na sztywno.
Żółtka utrzeć z cukrem do białości jajek , dodać cukier wanilinowy ,olej i mleko , dokładnie wymieszać mikserem na małych obrotach.
Mąki wymieszać dodać prpszek do pieczenia wymieszać.
Ciasto wylać do formy zostawiając kilka łyżek.
Do pozostałego ciasta wsypać łyżkę kakao wymieszać i wlać na białe ciasto.
Piec około 45 min w temperaturze 180 stopni C
SMACZNEGO!