Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5546
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1028
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5136
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1466
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5546
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1028
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12049
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5136
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1466
Składniki
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką.
Białka ubić ,ze szczyptą soli na sztywno.
Żółtka utrzeć z cukrem do białości jajek , dodać cukier wanilinowy ,olej i mleko , dokładnie wymieszać mikserem na małych obrotach.
Mąki wymieszać dodać prpszek do pieczenia wymieszać.
Ciasto wylać do formy zostawiając kilka łyżek.
Do pozostałego ciasta wsypać łyżkę kakao wymieszać i wlać na białe ciasto.
Piec około 45 min w temperaturze 180 stopni C
SMACZNEGO!