Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 220
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 728
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 903
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 220
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 728
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 903
Składniki
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką.
Białka ubić ,ze szczyptą soli na sztywno.
Żółtka utrzeć z cukrem do białości jajek , dodać cukier wanilinowy ,olej i mleko , dokładnie wymieszać mikserem na małych obrotach.
Mąki wymieszać dodać prpszek do pieczenia wymieszać.
Ciasto wylać do formy zostawiając kilka łyżek.
Do pozostałego ciasta wsypać łyżkę kakao wymieszać i wlać na białe ciasto.
Piec około 45 min w temperaturze 180 stopni C
SMACZNEGO!