Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony w internecie, trochę przeze mnie zmodyfikowany. Babka jest niestety pyszna :):):) . Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14105
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16070
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14105
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16070
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6462
Składniki
Białko ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i cukier waniliowy, żółtka - miksować do uzyskania gęstej piany i rozpuszczenia cukru.
Miksując dodawać powoli olej, a następnie ajerkoniak.
Na końcu dodać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i zmiksować na najniższych obrotach.
Wlać do foremki jak na zdjęciu i piec ca 40 min. w temp. 190 st.C.
Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem lub ulubioną polewą.
Ja tym razem niczym nie dekorowałam. Moim zdaniem jest to rozkosz dla podniebienia.
Polecam i życzę smacznego.