Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony w internecie, trochę przeze mnie zmodyfikowany. Babka jest niestety pyszna :):):) . Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16764
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 305
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 822
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23193
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16764
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 305
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 822
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23193
Składniki
Białko ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i cukier waniliowy, żółtka - miksować do uzyskania gęstej piany i rozpuszczenia cukru.
Miksując dodawać powoli olej, a następnie ajerkoniak.
Na końcu dodać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i zmiksować na najniższych obrotach.
Wlać do foremki jak na zdjęciu i piec ca 40 min. w temp. 190 st.C.
Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem lub ulubioną polewą.
Ja tym razem niczym nie dekorowałam. Moim zdaniem jest to rozkosz dla podniebienia.
Polecam i życzę smacznego.