Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie sądziłam , że banan może być tak wdzięcznym owocem i tak smacznym w wypiekach . Chyba muszę go przeprosić . :) Wykonanie jest bardzo proste , nie potrzebujesz nawet miksera wystarczy łyżka , miska i blaszka do pieczenia . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/10/babka-bananowa.html
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 621
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 481
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 17081
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 621
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 481
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 17081
Składniki
Blaszkę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą . Margarynę rozpuszczamy i studzimy . Do wysokiej miski wkładamy banany ( bez skórki ;) ) i rozgniatamy widelcem . Następnie dodajemy wszystkie składniki z listy powyżej Orzechy możemy pominąć . Dodajemy również przestudzoną margarynę . Całość mieszamy łyżką do połączenia się składników . Przekładamy do blaszki i pieczemy około godziny w temperaturze 180-190 stopni . Przed wyjęciem z piekarnika polecam jak przy każdym wypieku , sprawdzić długim patyczkiem do szaszłyków czy ciasto jest przepieczone . Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem .