Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie sądziłam , że banan może być tak wdzięcznym owocem i tak smacznym w wypiekach . Chyba muszę go przeprosić . :) Wykonanie jest bardzo proste , nie potrzebujesz nawet miksera wystarczy łyżka , miska i blaszka do pieczenia . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/10/babka-bananowa.html
Blaszkę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą .
Margarynę rozpuszczamy i studzimy .
Do wysokiej miski wkładamy banany ( bez skórki ;) ) i rozgniatamy widelcem . Następnie dodajemy wszystkie składniki z listy powyżej Orzechy możemy pominąć . Dodajemy również przestudzoną margarynę . Całość mieszamy łyżką do połączenia się składników . Przekładamy do blaszki i pieczemy około godziny w temperaturze 180-190 stopni .
Przed wyjęciem z piekarnika polecam jak przy każdym wypieku , sprawdzić długim patyczkiem do szaszłyków czy ciasto jest przepieczone .
Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem .
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 104
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 569
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 52
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 100
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 110
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 104
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 569
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 52
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 100
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 110
Składniki
Blaszkę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą . Margarynę rozpuszczamy i studzimy . Do wysokiej miski wkładamy banany ( bez skórki ;) ) i rozgniatamy widelcem . Następnie dodajemy wszystkie składniki z listy powyżej Orzechy możemy pominąć . Dodajemy również przestudzoną margarynę . Całość mieszamy łyżką do połączenia się składników . Przekładamy do blaszki i pieczemy około godziny w temperaturze 180-190 stopni . Przed wyjęciem z piekarnika polecam jak przy każdym wypieku , sprawdzić długim patyczkiem do szaszłyków czy ciasto jest przepieczone . Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem .
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 117
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 227