Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie sądziłam , że banan może być tak wdzięcznym owocem i tak smacznym w wypiekach . Chyba muszę go przeprosić . :) Wykonanie jest bardzo proste , nie potrzebujesz nawet miksera wystarczy łyżka , miska i blaszka do pieczenia . https://www.malgoskawkuchni.com/2020/10/babka-bananowa.html
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Blaszkę smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą . Margarynę rozpuszczamy i studzimy . Do wysokiej miski wkładamy banany ( bez skórki ;) ) i rozgniatamy widelcem . Następnie dodajemy wszystkie składniki z listy powyżej Orzechy możemy pominąć . Dodajemy również przestudzoną margarynę . Całość mieszamy łyżką do połączenia się składników . Przekładamy do blaszki i pieczemy około godziny w temperaturze 180-190 stopni . Przed wyjęciem z piekarnika polecam jak przy każdym wypieku , sprawdzić długim patyczkiem do szaszłyków czy ciasto jest przepieczone . Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem .