Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam ten wypiek. Babka jest miękka i nie za słodka.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1949
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 78
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 816
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 962
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 262
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1949
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 78
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 816
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 962
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 262
Składniki
Keksówkę o wymiarach 10x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Banany obrać i zmiksować blenderem z cukrem. Dodać jajka, olej, ekstrakt waniliowy. Całość wymieszać mikserem. Następnie dosypywać partiami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oraz kakao. Nadal miksować. Jednolitą masę przelać do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy babka się upiekła. Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu wyjąć z foremki. Czekoladę połamać na kawałki. Włożyć do garnuszka. Dolać mleko. Mieszać aż czekolada rozpuści się na gazie. Ciepłą polewą polać babkę i poczekać aż zastygnie. Dopiero wtedy kroić.