Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i piękna babka o wyrazistym kolorze z dodatkiem kisieli brzoskwiniowych .
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11826
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11826
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno ze szczypta soli. Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę , ucierając dodaj po jednym żółtku . Mąkę , kisiele i proszek przesiej dodaj do masy , dokładnie wymieszaj , dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj do połączenia składników .
Formę na babkę z kominem wysmaruj masłem i posyp bułką tartą , wlej ciasto . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 40 minut lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .