Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i piękna babka o wyrazistym kolorze z dodatkiem kisieli brzoskwiniowych .
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 69
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1020
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 69
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1020
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno ze szczypta soli. Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę , ucierając dodaj po jednym żółtku . Mąkę , kisiele i proszek przesiej dodaj do masy , dokładnie wymieszaj , dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj do połączenia składników .
Formę na babkę z kominem wysmaruj masłem i posyp bułką tartą , wlej ciasto . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 40 minut lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .