Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i piękna babka o wyrazistym kolorze z dodatkiem kisieli brzoskwiniowych .
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11946
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1324
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12589
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3811
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11946
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1324
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12589
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3811
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno ze szczypta soli. Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę , ucierając dodaj po jednym żółtku . Mąkę , kisiele i proszek przesiej dodaj do masy , dokładnie wymieszaj , dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj do połączenia składników .
Formę na babkę z kominem wysmaruj masłem i posyp bułką tartą , wlej ciasto . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 40 minut lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .