Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i piękna babka o wyrazistym kolorze z dodatkiem kisieli brzoskwiniowych .
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7455
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2380
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7455
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2380
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno ze szczypta soli. Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę , ucierając dodaj po jednym żółtku . Mąkę , kisiele i proszek przesiej dodaj do masy , dokładnie wymieszaj , dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj do połączenia składników .
Formę na babkę z kominem wysmaruj masłem i posyp bułką tartą , wlej ciasto . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 40 minut lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .