Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30907
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4306
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1133
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30907
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4306
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1133
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę. Cały czas miksujemy, wlewamy jogurt oraz olej. Mąkę razem z sodą przesiewamy. Stopniowo wsypujemy i miksujemy do połączenia składników. Formę na babkę smarujemy dobrze olejem, obsypujemy mąką. Wlewamy połowę ciasta. Pozostałe ciasto dzielimy na pół i wlewamy do 2 takich samych miseczek. Do 1 miski dodajemy kawę, do 2 kakao. Mieszamy i wlewamy do formy z ciastem, najpierw ciasto kawowe, potem kakaowe. Pieczemy ok. 1 godzinę w 170 st. C do suchego patyczka.
Po upieczeniu, obkrawamy od formy i wyciągamy. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem albo polewą. Smacznego :)