Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wilgotna, a zarazem puszysta i delikatna. Mocno cytrynowa. Idealny prezent na wielkanocne świętowanie. Przepis jest bardzo prosty i szybki.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 95
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 133
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38438
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 95
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 133
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38438
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka wraz z cukrem utrzeć do białości na puszystą masę, stopniowo dodajemy miękkie masło. Gdy masa będzie gładka i puszysta dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Cytrynę sparzyć i wyszorować. Skórkę zetrzeć na drobnej tarce, a sok wycisnąć, dodać do ciasta wraz z pianą z białek. Delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełozyć do foremki z kominem. Piec 50minut w 180oC. Po przestudzeniu wyjąć z foremki.
Lukier: do cukru pudru dodajemy sok z wyciśniętej cytryny, dokładnie wymieszać. Gdy ciasto lekko przestygnie polukrować babkę. Udekorować borówką.