Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka cytrynowa
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 105
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 105
Składniki
Lukier; * pół szklanki cukru pudru * 2 łyżki soku z cytryny Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Do piany dodajemy cukier partiami cały czas miksując. Następnie również patiami cały czas miksując dodajemy żółtka, olej, sok wyciśnięty z cytryny, skórką otartą z cytryny. Na koniec dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 17 stopni przez ok 35 minut Po wystudzeniu polewam lukrem.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek krówkowy
Desery
Keto deser stracciatella z orzechami
Desery
Ciasto Malinowy Król
Desery
Babeczki cytrynowe
Mazurek krówkowy
Tradycyjny mazurek na kruchym cieście wypełniony masą krówkową, przyozdobiony...
Odsłon: 111
Keto deser stracciatella z orzechami
Przepis na warstwowy deser przygotowany na bazie śmietanki oraz serka mascarp...
Odsłon: 68