Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką babkę upiekłam na święta wielkanocne. Niestety przepis dodaję dopiero dzisiaj ponieważ od świąt mam zwariowany czas
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 1279
Przepis dnia
Przepyszna domowe mięso kanapkowe.
Odsłon: 14068
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 345
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 1279
Przepis dnia
Przepyszna domowe mięso kanapkowe.
Odsłon: 14068
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 345
Składniki
1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli 2. Do żółtek dodajemy cukier i miksujemy , gdy powstanie biała masa dodajemy margarynę i miksujemy 3. Do masy dodajemy sok z cytryny oraz skórkę i miksujemy. Dodajemy pianę z białek i mieszamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. Ciasto dzielimy na dwie porcje, do jednej dodajemy żółty barwnik i mieszamy 4. Formę do baby smarujemy olejem. Wlewamy do niej ciasta naprzemiennie . Pieczemy w piekarniku w 180 stopni przez 50-60 minut – do suchego patyczka . ( gdy babka zacznie z góry bardzo się spiekać przykryj papierem do pieczenia) 5. Składniki na lukier miksujemy ze sobą aż powstanie gęsty lukier. Ostudzoną babkę polej lukrem