Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką babkę upiekłam na święta wielkanocne. Niestety przepis dodaję dopiero dzisiaj ponieważ od świąt mam zwariowany czas
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4710
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4704
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44500
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 224
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4710
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4704
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44500
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 224
Składniki
1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli 2. Do żółtek dodajemy cukier i miksujemy , gdy powstanie biała masa dodajemy margarynę i miksujemy 3. Do masy dodajemy sok z cytryny oraz skórkę i miksujemy. Dodajemy pianę z białek i mieszamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. Ciasto dzielimy na dwie porcje, do jednej dodajemy żółty barwnik i mieszamy 4. Formę do baby smarujemy olejem. Wlewamy do niej ciasta naprzemiennie . Pieczemy w piekarniku w 180 stopni przez 50-60 minut – do suchego patyczka . ( gdy babka zacznie z góry bardzo się spiekać przykryj papierem do pieczenia) 5. Składniki na lukier miksujemy ze sobą aż powstanie gęsty lukier. Ostudzoną babkę polej lukrem