Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka cytrynowa
Formę do babki posmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Oddzielić białka od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać do jednym żółtku. Obie mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do utartego masła. Wsypać także mąki i wymieszać. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Piec ok. 50-60 min. w temp. 180C. Po wyjęciu z formy, zimną babkę oprószyć cukrem pudrem.
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 718
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 125
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 174
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 131
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 718
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 125
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 174
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 131
Składniki
Formę do babki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Oddzielić białka od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać do jednym żółtku. Obie mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do utartego masła. Wsypać także mąki i wymieszać. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Piec ok. 50-60 min. w temp. 180C. Po wyjęciu z formy, zimną babkę oprószyć cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Desery
Ciasto ucierane z papierówkami
Desery
CIASTO BEZ PIECZENIA Z MUSEM CZEREŚNIOWYM
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Kiedy kończy się sezon jagodowy to od sierpnia do późnej jesieni piekę bułecz...
Odsłon: 36
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Rolada bezowa z chrupiącą posypką migdałową przełożoną bitą śmietaną z owocami.
Odsłon: 108