Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 290
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1622
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 290
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1622
Składniki
Formę do babki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Oddzielić białka od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać do jednym żółtku. Obie mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do utartego masła. Wsypać także mąki i wymieszać. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Piec ok. 50-60 min. w temp. 180C. Po wyjęciu z formy, zimną babkę oprószyć cukrem pudrem.