Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do zrobienia, mocno cytrynowa babka maślana, pysznie smakuje nie tylko w święta ....
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1394
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1319
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1394
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1319
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę keksówkę (20x10 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
W misie miksera ubić masło z cukrem, do powstania puszystej masy. Stopniowo dodawać po jednym jajku, dobrze ubijając.
Do masy maślanej wsypać przesiane obie mąki i proszek do pieczenia, dodać skórkę i sok z cytryny, wymieszać szpatułką do połączenia składników.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać, wstawić do piekarnika. Piec przez 45-55 minut (do suchego patyczka). Wystudzić na kratce. Dowolnie udekorować.