Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do zrobienia, mocno cytrynowa babka maślana, pysznie smakuje nie tylko w święta ....
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1952
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1952
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę keksówkę (20x10 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
W misie miksera ubić masło z cukrem, do powstania puszystej masy. Stopniowo dodawać po jednym jajku, dobrze ubijając.
Do masy maślanej wsypać przesiane obie mąki i proszek do pieczenia, dodać skórkę i sok z cytryny, wymieszać szpatułką do połączenia składników.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać, wstawić do piekarnika. Piec przez 45-55 minut (do suchego patyczka). Wystudzić na kratce. Dowolnie udekorować.