Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do kawy ,herbaty bądź mleka ,dla każdego
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4157
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4157
Składniki
Ustawić temperaturę w piekarniku na 170 st. Formę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Masło pokroić na małe kawałki, rozetrzeć dobrze w misce z cukrem. Nie przestając ucierać, dodawać po jednym jajku. Masa może się zważyć, nie ma to znaczenia dla ostatecznego efektu. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dodać ekstrakt z wanilii Zmiksować krótko na wolnych obrotach miksera, wszystko razem z jogurtem. Na końcu dodać skórkę otartą z cytryny. Wlać ciasto do formy i od razu wstawić do całkowicie rozgrzanego piekarnika. Piec ok. 45- 50 minut. Po wyjęciu z piekarnika, ciasto lekko ostudzić, nakryć formę talerzem i odwracając do góry nogami wyłożyć na niego ciasto. Cukier puder rozmieszać dobrze z dodawanym po kropli sokiem z cytryny. Lukier nie powinien być zbyt rzadki.