Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do kawy ,herbaty bądź mleka ,dla każdego
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6317
Polecam.
Odsłon: 344
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 351
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6317
Polecam.
Odsłon: 344
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 351
Składniki
Ustawić temperaturę w piekarniku na 170 st. Formę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Masło pokroić na małe kawałki, rozetrzeć dobrze w misce z cukrem. Nie przestając ucierać, dodawać po jednym jajku. Masa może się zważyć, nie ma to znaczenia dla ostatecznego efektu. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dodać ekstrakt z wanilii Zmiksować krótko na wolnych obrotach miksera, wszystko razem z jogurtem. Na końcu dodać skórkę otartą z cytryny. Wlać ciasto do formy i od razu wstawić do całkowicie rozgrzanego piekarnika. Piec ok. 45- 50 minut. Po wyjęciu z piekarnika, ciasto lekko ostudzić, nakryć formę talerzem i odwracając do góry nogami wyłożyć na niego ciasto. Cukier puder rozmieszać dobrze z dodawanym po kropli sokiem z cytryny. Lukier nie powinien być zbyt rzadki.