Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka w przygotowaniu babka o smaku pomarańczowym. Jest smaczna i w sam raz do popołudniowej kawy czy herbaty. Polecam
foremka kek sówka, mikser, miska, łyżka drewniana, szklanka o poj. 250 ml, papier do pieczenia,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 443
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 142
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 171
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 843
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 307
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16301
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 443
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 142
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 171
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 843
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 307
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16301
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie cały czas ubijając do masy jajecznej dodajemy po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej oraz proszek do pieczenia. Cienkim strumykiem wlewamy olej. Po wymieszaniu i połączeniu składników dodajemy startą skórkę z umytej i sparzonej cytryny oraz wyciśnięty sok (z tej cytryny). Ponownie mieszamy. Masę przekładamy do średniej wielkości foremki kek sówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do180 stopni i pieczemy 40 - 45 minut , a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu możemy oprószyć cukrem pudrem. Polecam na święta wielkanocne. Smacznego
Babka po upieczeniu.