Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka w przygotowaniu babka o smaku pomarańczowym. Jest smaczna i w sam raz do popołudniowej kawy czy herbaty. Polecam
foremka kek sówka, mikser, miska, łyżka drewniana, szklanka o poj. 250 ml, papier do pieczenia,
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30981
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5112
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30981
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5112
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie cały czas ubijając do masy jajecznej dodajemy po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej oraz proszek do pieczenia. Cienkim strumykiem wlewamy olej. Po wymieszaniu i połączeniu składników dodajemy startą skórkę z umytej i sparzonej cytryny oraz wyciśnięty sok (z tej cytryny). Ponownie mieszamy. Masę przekładamy do średniej wielkości foremki kek sówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do180 stopni i pieczemy 40 - 45 minut , a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu możemy oprószyć cukrem pudrem. Polecam na święta wielkanocne. Smacznego
Babka po upieczeniu.