Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka w przygotowaniu babka o smaku pomarańczowym. Jest smaczna i w sam raz do popołudniowej kawy czy herbaty. Polecam
foremka kek sówka, mikser, miska, łyżka drewniana, szklanka o poj. 250 ml, papier do pieczenia,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10512
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3163
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2265
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10512
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3163
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2265
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie cały czas ubijając do masy jajecznej dodajemy po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej oraz proszek do pieczenia. Cienkim strumykiem wlewamy olej. Po wymieszaniu i połączeniu składników dodajemy startą skórkę z umytej i sparzonej cytryny oraz wyciśnięty sok (z tej cytryny). Ponownie mieszamy. Masę przekładamy do średniej wielkości foremki kek sówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do180 stopni i pieczemy 40 - 45 minut , a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu możemy oprószyć cukrem pudrem. Polecam na święta wielkanocne. Smacznego
Babka po upieczeniu.