Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyjątkowo prosta, zawsze się udaje, rewelacyjnie smakuje. (Wg przepisu Kaledonii)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Masło ucierać z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym żółtku.
Do masy wsypać kisiel. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko
Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem,przełożyć do formy.
Piec 50 - 60 min w temp 180 st. C. (w oryginale jest 200 st przez 50 min) ostatnio dodałam tez wiśnie (z zalewy). Rewelacyjne połączenie.