Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyjątkowo prosta, zawsze się udaje, rewelacyjnie smakuje. (Wg przepisu Kaledonii)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97801
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5768
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5773
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97801
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5768
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5773
Składniki
Masło ucierać z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym żółtku.
Do masy wsypać kisiel. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko
Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem,przełożyć do formy.
Piec 50 - 60 min w temp 180 st. C. (w oryginale jest 200 st przez 50 min) ostatnio dodałam tez wiśnie (z zalewy). Rewelacyjne połączenie.