Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ilovebake.pl
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, sodą oraz łączymy z solą. W oddzielnej miseczce miksujemy masło z cukrem oraz skórką z cytryny. Następnie dodajemy po jednym jajku miksując do połączenia. Dodajemy suche składniki naprzemiennie z sokiem z cytryny oraz maślanką, cały czas miksujemy mikserem nastawionym na wolne obroty. Gotowe ciasto przekładamy do foremki na babkę wysmarowanej masłem i oprószonej mąką ( u mnie silikonowa ) i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 45 min. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia w formie.
Przesiany cukier puder łączymy z sokiem z cytryny oraz gorącą wodą i mieszamy, aż powstanie gęsty lukier. Polewamy nim ostudzone ciasto, zostawiamy do stężenia na ok. 15 min.
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 164
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 394
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami to idealne połączenie. Smak ten...
Odsłon: 1941
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 164
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 394
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 58
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami to idealne połączenie. Smak ten...
Odsłon: 1941
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, sodą oraz łączymy z solą. W oddzielnej miseczce miksujemy masło z cukrem oraz skórką z cytryny. Następnie dodajemy po jednym jajku miksując do połączenia. Dodajemy suche składniki naprzemiennie z sokiem z cytryny oraz maślanką, cały czas miksujemy mikserem nastawionym na wolne obroty. Gotowe ciasto przekładamy do foremki na babkę wysmarowanej masłem i oprószonej mąką ( u mnie silikonowa ) i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 45 min. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia w formie. Przesiany cukier puder łączymy z sokiem z cytryny oraz gorącą wodą i mieszamy, aż powstanie gęsty lukier. Polewamy nim ostudzone ciasto, zostawiamy do stężenia na ok. 15 min.
Przepisy Desery
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Desery
Ciasto ucierane z papierówkami
Desery
CIASTO BEZ PIECZENIA Z MUSEM CZEREŚNIOWYM
Desery
Deser brzoskwiniowy z mascarpone
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Rolada bezowa z chrupiącą posypką migdałową przełożoną bitą śmietaną z owocami.
Odsłon: 71
Ciasto ucierane z papierówkami
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 394