Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 23
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7245
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154888
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1057
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 499
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 23
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7245
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154888
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1057
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 499
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, sodą oraz łączymy z solą. W oddzielnej miseczce miksujemy masło z cukrem oraz skórką z cytryny. Następnie dodajemy po jednym jajku miksując do połączenia. Dodajemy suche składniki naprzemiennie z sokiem z cytryny oraz maślanką, cały czas miksujemy mikserem nastawionym na wolne obroty. Gotowe ciasto przekładamy do foremki na babkę wysmarowanej masłem i oprószonej mąką ( u mnie silikonowa ) i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 45 min. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia w formie. Przesiany cukier puder łączymy z sokiem z cytryny oraz gorącą wodą i mieszamy, aż powstanie gęsty lukier. Polewamy nim ostudzone ciasto, zostawiamy do stężenia na ok. 15 min.