Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1805
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1535
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1805
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1535
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1972
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, sodą oraz łączymy z solą. W oddzielnej miseczce miksujemy masło z cukrem oraz skórką z cytryny. Następnie dodajemy po jednym jajku miksując do połączenia. Dodajemy suche składniki naprzemiennie z sokiem z cytryny oraz maślanką, cały czas miksujemy mikserem nastawionym na wolne obroty. Gotowe ciasto przekładamy do foremki na babkę wysmarowanej masłem i oprószonej mąką ( u mnie silikonowa ) i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 45 min. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia w formie. Przesiany cukier puder łączymy z sokiem z cytryny oraz gorącą wodą i mieszamy, aż powstanie gęsty lukier. Polewamy nim ostudzone ciasto, zostawiamy do stężenia na ok. 15 min.