Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świąteczny stół wjeżdża baba cytrynowa z lemon curd, żeby było szybciej użyłam kupnego.......
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2070
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1215
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2336
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2070
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1215
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2336
 
         
         
                Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku, dobrze ubijając. Do masy maślanej dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać szpatułką do połączenia składników. Dodać sok i skórkę z cytryny, wymieszać.
Formę do babki wysmarować masłem, oprószyć mąką. Do przygotowanej formy przełożyć połowę ciasta, zrobić łyżką lekkie wgłębienie. Nałożyć lemon curd (ważne żeby nie dotykał brzegów formy), przykryć resztą ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 45-50 minut. Gotową, ostygniętą babkę można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.