Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenie czekolady i wiśni w syropie, możesz też dodać wiśni ze spirytusu o ile babki nie będą jadły dzieci , jest przepyszna.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1231
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1231
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Masło, czekoladę, cukier, wodę i kakao podgrzej do rozpuszczenia i zostaw do wystygnięcia. Do wystudzonej masy dodaj żółtka oraz mąkę przesianą z sodą, następnie ubitą pianę i wiśnie , delikatnie wymieszaj. Formę na babkę lub keksówkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przełóż ciasto i piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą ze śmietaną.